Vare sig ni vill det eller inte. Men jag är tillbaka. Denna udda figur bakom

SSKsupportSkåne.se. Kanske tillfälligt, kanske inte. Men kunde inte hålla fingrarna borta från tangenterna.

De allra flesta ser förmodligen denna "halvdanskens" tangenttryckande som meningslöst dravel men så länge ordet är fritt så tänker jag inte vara tyst.

Att försöka koppla bort denna vackra förening ur tankarna bara för en sekund av ens vakna tid är inte alltid det lättaste. 

Har man gett SSK sitt supporterskap i typ 3/4 av sitt liv, 81 % och lite till närmare bestämt, då kan det hända att man ibland låter känslorna ta över. Kan ta sig olika uttryck men inbillar mig att jag är mer behärskad nu för tiden, finns förmodligen de som inte håller med men det är en annan historia. 

Ja, jag är en av dem som upptäckte SSK den där dagen i mars 1985, den 24:e för att vara exakt. Dagen då "Himpan" stod som värd för en helt avgörande kamp om smguldet mellan två klassiska ishockeylag. Nåja, det ena är Södertälje sportklubb, det andra behöver nödvändigtvis inte nämnas, men klassiskt, det får man ge dem. 

Hmm, en infödd skåning och SSK:are ?? Det är Södertälje Sportklubbs eget fel -:) Hade de inte varit så jäkla bra när det begav sig då med alla de profiler de levererade till bland annat Tre kronor så kanske jag hade blivit hängiven supporter på annat håll istället. 

Usch, hemska tanke !! 

År för år, dag för dag, timme för timme, minut för minut, har min passion och intresse för SSK bara vuxit sig större och starkare. Det bandet är numera omöjligt att klippa av. 

Där finns lag som man följer extra i andra lagidrotter men inga som närmandevis engagerar och berör en så mycket som Södertälje sportklubb. Ni hardcoreSSK:are där ute förstår vad jag pratar om. 

När det ljusaste minnet som dyker upp är segertåget i div 1 med avancemang tillbaka till näst högsta serien som höjdpunkt vet man att det milt sagt varit hyfsat dystert som Täljesupporter de senaste 2 decennierna. Det skulle nästan klassas som förtal om man påstår att en SSKare är medgångssupporter.

Svårt att förklara för de som inte bryr sig men förmodligen är man galen som fortfarande tror på SSK- framgångar efter typ 30 av "misär". Det som inte dödar det härdar sägs det ju.


Till sist. Är en av de som anser att kransen aldrig skulle tagits bort från klubbmärket !